Hoofdleraar

QIGONGMEESTER LEONARD
Leonard beoefende vanaf zijn elfde jaar enkele jaren Judo en Jiujitsu bij Sportschool Beljaars, later ook Aikido-leraar. Daarna beoefende hij de Karatestijl Kyokushinkai van Mas Oyama waar hij voor het eerst ook in aanraking kwam met meditatie, voorafgaand aan de training. Op zijn achttiende jaar raakte hij onder de indruk van de psychologie en filosofie van Sri Aurobindo en begon hij intensief met de dagelijkse beoefening van de Integrale Yoga. Hij begon na drie jaren van deze Yogabeoefening een sterke energie-instroming in het kruinchakra te ervaren.

Jarenlang leerde hij van Grootmeester T. Beijnon de geheimen van de veredelde straatvechtkunst van Batavia, voorheen Betawi, nl. het Pukulan. Van deze grootmeester leerde hij ook de traditionele gevechtskunsten van Azië, met name het Silat waarin vooral economie van beweging en functionaliteit van de vechtkunst werden benadrukt. Hierbij leerde hij ook de energetische oefeningen van het Silat in de training van de Tenaga Dalam (de Innerlijke Kracht).

Leonard geeft al ruim vijfendertig jaren les in de vechtkunst van Silat Barongsai. Hij trainde in de jaren zestig bij Kyokushinkai Karate-leraar Henry Gougon en begin jaren tachtig met Tai-Chi- en Kung-Fu-meester Lee Yau Wu. Bij deze Kung-Fu-meester kwam hij voor het eerst in aanraking met Qigong (Chi-Kung Thunder Power). Deze Qigong-discipline maakte later ook deel uit van Leonards training en ook beoefende hij de ‘Empty Force’/Ling Kong Jing-training als dagelijkse routine.

Naast de energetische wetenschappen van Medische Qigong heeft Leonard ook een H.B.O.-opleiding Westerse medische kennis genoten en deze studie succesvol afgesloten met het behalen van het diploma. Echter, de basis van zijn brede praktische en theoretische kennis m.b.t. holistische energetische en medische wetenschappen is gelegd door een studie en training die ruim 15 jaren heeft geduurd.

 


 

Leonard heeft de leringen gevolgd van verschillende Qigongmeesters en -healers, maar werd in de klassieke energetische training persoonlijk ingewijd door zijn oudoom C. v/d Hijde, die op dat moment reeds 20 jaren medische Qigong beoefende en een energetisch genezer was. Deze Qigongmeester wijdde hem ook in in de aloude wetenschap van Taoïstische Yoga. Leonard heeft ook jarenlang nachtelijke trainingen gedaan met de technieken voor het ontwikkelen van een krachtige Qi-projectie. Door de jarenlange beoefening van de 'Innerljke Krijgskunsten' heeft hij door meditatie de Koendalinistroom kunnen openen en is ook door de pijnlijke ervaringen gegaan toen die krachtige energie eerst door het kruinchakra omlaag door de ruggengraat naar de Mingmen, een energiepoort gelegen tussen de nieren, stroomde en later door het wortelchakra zich een weg omhoog baande door de ruggengraat naar het hoofd. De kennis verkregen uit die persoonlijke ervaringen draagt hij uit in de workshops voor het openen van de energiepoorten in de Kleine Hemelse Omloop, ook wel Microkosmische Omloop genoemd.

Tijdens deze workshops worden ook de gevaren besproken van het onvoorbereid openen van de Koendalini-energie. Verder wordt ook belicht: de methode voor het veilig openen van die krachtige energiestroom, de werking en functies van de energiepoorten of chakra's, wat er kan gebeuren en hoe men ermee om moet gaan. De door Leonard uit eigen ervaring verkregen kennis m.b.t. het openen van deze krachtige energiestroom ligt ten grondslag aan deze workshops. Deze krachtige stuwende energiestroom baant zich, als een zuiverende koortsachtige hitte, een weg vanuit het stuitchakra door de ruggengraat naar het hoofd. Door de ruggengraat zuivert deze Koendalinistroom de negatieve psychische informatie die door de tijden heen daar blijkt te zijn neergeslagen. Deze opgewekte energiestroom heeft een krachtige invloed op de werking van vooral die endocriene klieren die via zenuwvlechten verbonden zijn met het sacrum. Dit zuiveringsproces bleek niet alleen gepaard te gaan met zowel fysieke als emotionele pijnlijke gewaarwordingen, maar ook met een zuivere aangename trilling die veroorzaakt wordt door de energiestuwingen van de Koendalini door het heiligbeen.

 

 
A+ Services