Macrokosmische Omloop en de Uitwendige Circulatie van de Acht Vaten
Datum:
 n.n.b.
Tijd:
 10.00 - 15.30 uur
Locatie: n.n.b.


HET OPENEN VAN DE GROTE HEMELSE OMLOOP

(Macrokosmische Omloop en de Uitwendige Circulatie van de Acht Vaten)


Inhoud
In deze workshop kan men kennis opdoen over de energetische training van de Macrokosmische Omloop, in Qigongterminologie "De Grote Hemelse Omloop" genoemd, zodat men dit veilig en efficiŽnt kan toepassen in de dagelijkse routine van zijn/haar Qigongbeoefening.
Voor een efficiŽnte aanpak en de snelste manier om hierbij energetisch voelbare resultaten te boeken is het noodzakelijk om allereerst door dagelijkse training de Microkosmische Omloop (de Kleine Hemelse Omloop) te beheersen. Dan zal immers, door het ontwikkelde vermogen om deze Qi-stroom voelbaar gecontroleerd door de Microkosmische Omloop van het lichaam te circuleren, ook de energetische Yin- en Yang-kanalen van armen en benen sterker gestimuleerd worden door 'stille aandacht' en het koppelen van de geest aan de adem.

Wanneer men de beenroute energetisch 'geopend' heeft, zal men ervaren dat deze energie ook een nog krachtiger werking heeft op de reeds ontwikkelde Qi-circulatie van de Microkosmische Omloop. Vooral de hitte in de voetzolen via de energetische poorten Yongquan en Shimein zal aanzienlijk toenemen. Deze laatste twee energetische poorten in de voetzolen worden in de acupunctuur Nierpunt 1 en 6 genoemd. Men zal ervaren dat men nog makkelijker hitte in het lichaam kan opwekken door de energie door de acht vaten van de Macrokosmische Omloop te circuleren en dat men altijd hitte in de voeten, vooral voetzolen voelt, waar men in het begin overigens ook aan zal moeten wennen. De intelligentie, het aanpassingsvermogen van het lichaam, zorgt er uiteindelijk ook voor dat men aan deze hittesensatie gewent.

Deze training is voor de kracht van een energetische genezer onontbeerlijk, zowel voor het energetiseren als voor het afvloeien van excessieve Qi. In de dagelijkse praktijk van energetische geneeswijzen komt men maar al te vaak het fenomeen tegen dat deze artsen en therapeuten door het uitoefenen van hun praktijk zelf ziek worden.
Alles bestaat uit trillingen. Zoals het axioma in de fysica zegt dat elk levend organisme energie uitstraalt, straalt dus ook elk lichaam een elektromagnetisch veld uit. De wisselwerking die teweeg wordt gebracht tussen de energiefrequenties van de genezer en de patiŽnt kunnen bij een slecht ontwikkelde energetische genezer dus slecht zijn voor zijn eigen energie, lichaamskracht, en kan hij bij energieprojectie tijdens activeren en tonifiŽren zelfs ook uitgeput raken wanneer hij zijn eigen energie niet zelf continu kan opwekken.

In deze workshop leert Leonard ook de "Circulatie van de Acht Vaten". Dit is de Qigongtraining waarbij men de energie ook buitenom het lichaam leert circuleren en voelbaar weer via bepaalde energiepoorten laat instromen om verder door de vaten in het lichaam te circuleren. Ook zal Leonard tonen dat het meteen invloed heeft op de kleur in de handen die dan heel sterk met bloed worden doorstroomd.

Uiteindelijk zal men door dagelijkse beoefening van deze Qigongtechnieken de energetische Qi-stroom door het lichaam zo sterk beheersen dat men een continue stroom van warmte in het lichaam gewaar wordt.


INSCHRIJVING DEELNAME

Deelnamekosten: Ä 125,Ė.
Middagmaaltijd, drank, geÔllustreerd werkmapje/handleiding voor het openen van de Grote Hemelse Omloop en deelnamecertificaat zijn bij de deelnamekosten inbegrepen.

Storting t.n.v. Qigong Circle Academy te Etten-Leur op rekeningnummer NL85 RABO 0322 8991 09 o.v.v. WS Macrokosmische Omloop + deelnamedatum.
Uw deelnameplaats wordt gereserveerd wanneer de deelnamekosten uiterlijk een week voor de betreffende workshop op het bovengenoemde rekeningnummer van de Qigong Circle Academy zijn ontvangen. Hiervan krijgt u bevestiging via uw opgegeven e-mail of telefoon.

Deze workshop wordt verzorgd door de Qigong Circle Academy. Voor meer informatie of om u in te schrijven voor deze workshop kunt u een e-mail sturen naar This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it of u kunt bellen naar +31 (0)6 45 92 12 93.

Reservering geschiedt op volgorde van binnenkomst. Wanneer het maximum aantal deelnemers voor de workshop bereikt is, worden de nieuwe aanmeldingen doorgeschoven naar de volgende workshop.

 

 

 
A+ Services