Workshop Qi-ademmeditatie
Datum: n.n.b.
Tijd:
 10.00 - 15.30 uur
Locatie: n.n.b.


MEDITATIETECHNIEK VOOR QIGONGBEOEFENING

Qi-ademmeditaties als basis van inwendige energie-ontwikkeling
Getoetst en accreditatie door KTNO

Inhoud
De workshop die Leonard geeft m.b.t. Tao´stische meditatie is vooral gericht op technieken die gebruikt worden in de innerlijke cultivatie van Qigong.

Het vergemakkelijkt de beoefenaar van Qigong om de juiste lichamelijke en geestelijke toestand te bereiken die noodzakelijk is om Qi krachtig te kunnen genereren en gewaar te worden.

Met die coherentie van geest is de Qigongbeoefenaar uiteindelijk in staat om zijn Qi voelbaar te geleiden, eerst door de twee belangrijkste vaten - in de training van de Microkosmische Omloop - later in de zes bijzondere vaten, de twaalf primaire kanalen en de overige meridianen of energiekanalen van het lichaam. Daarom ook is deze workshop heel nuttig voor degenen die ingeleid willen worden in de juiste beoefening van zowel Boeddhistische als Tao?stische meditatie. Men leert de hoedanigheden van de Shen (geest), de onderverdeling hiervan en hoe men deze kan leren beheersen.

In zowel Tao?stische als Boeddhistische Yoga weet men dat bewustzijn op de hogere spirituele niveaus gepaard gaat met het opwekken van enorme hoeveelheden energie. Daarom ook zijn deze inleidende meditatietechnieken even belangrijk voor degenen die het spirituele pad betreden als voor degenen die energietraining beoefenen voor hun dagelijkse gezondheid, medische Qigong en de hogere vechtkunsten.

Voor degenen die een methode zoeken om lichamelijk gezonder te worden is het belangrijk te weten dat ook wetenschappelijke proeven hebben aangetoond dat na juiste meditatie de leukocytwaarden in het bloed significant gestegen waren. Herhaalde proeven en meting op de bloedwaarden, meteen voorafgaand aan en na het mediteren, toonden dit feit steeds weer aan, waardoor men uiteindelijk moest concluderen dat mediteren het immuunsysteem krachtiger maakte. Deze leringen uit de Oosterse Yoga, dat meditatie gezond is voor lichaam en geest, worden echter al eeuwen lang wereldwijd door Yogi's uitgedragen.


INSCHRIJVING DEELNAME

Deelnamekosten: Ç 125,00.
Middagmaaltijd, drank, ge´llustreerd werkmapje/handleiding voor Meditatietechniek voor Qigongbeoefening en deelnamecertificaat zijn bij de deelnamekosten inbegrepen.
Storting t.n.v. Qigong Circle Academy te Etten-Leur op rekeningnummer NL85 RABO 0322 8991 09 o.v.v. WS Qi-ademmeditatie + deelnamedatum.

Uw deelnameplaats wordt gereserveerd wanneer de deelnamekosten uiterlijk een week voor de betreffende workshop op het bovengenoemde rekeningnummer van de Qigong Circle Academy zijn ontvangen. Hiervan krijgt u bevestiging via uw opgegeven e-mail of telefoon.

Deze workshop wordt verzorgd door de Qigong Circle Academy. Voor meer informatie of om u in te schrijven voor deze workshop kunt u een e-mail sturen naar This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it of u kunt bellen naar +31 (0)6 45 92 12 93.

Reservering geschiedt op volgorde van binnenkomst. Wanneer het maximum aantal deelnemers voor de workshop bereikt is, worden de nieuwe aanmeldingen doorgeschoven naar de volgende workshop.

 
A+ Services